Loewiese
Image default
Woning en Tuin

De beste raambekleding voor in jouw droomhuis!

Stel je voor: je eigen huis bouwen en helemaal samenstellen zoals jij het wilt. Wie wil dat nou niet?  Volgens architecten en ontwerpers stond het bouwen van luxe huizen een tijdje op een laag pitje, maar begint het weer te bloeien. Het idee van het bouwen van een droomhuis is eindeloos boeiend – het stelt mensen in staat ruimtes te creëren die helemaal van hen zijn – recreatieruimtes, geluiddichte muziekkamers, avant-garde keukens, bioscoopruimtes – noem maar op en het is van jou! Een uitbeelding van de eindeloze jaren die je zwoegde, met zoveel opofferingen onderweg – een pot met goud aan het eind van de regenboog.

Maar iemands grootse plannen lopen niet altijd zoals verwacht. Soms is er onenigheid tussen opdrachtgevers, architecten en bouwers. Een binnenhuisarchitect zegt: “Het is moeilijk voor mensen die niet opgeleid zijn om subtiele nuances van huizen goed te krijgen. Het gaat om schaal en verhouding. Tot een klant alles samengevoegd ziet, kan hij verrast zijn.”

Ik heb gelezen dat mensen die voorzichtig zijn en trots op hun huis gaan voor het beste van interieurelementen. Miele keukenapparatuur, parketvloeren, Swarovski kristallen lampen, Perzische tapijten, Egyptisch katoenen beddengoed, ambachtelijke gordijnen en jaloezieën of luiken voor ramen en deuren.

Groene oplossingen

Als je een nieuw huis bouwt, denk je natuurlijk aan energie-efficiëntie. En moderne huizen MOETEN voldoen aan de overheidsbepalingen voor Groene Gebouwen. Bij de bouw gebruikte materialen, dubbele beglazing in de ramen, HVAC systemen, naast energie-ster huishoudelijke apparatuur en waterbesparend loodgieterswerk en stopcontacten.

Men heeft ontdekt dat zonwering ook bijdraagt aan de energie-efficiëntie van woningen – ze zorgen voor een constante aangename binnentemperatuur omdat ze ontworpen zijn om de hitte en UV stralen van de zon tegen te houden voor ze een raam of glazen deur raken.

Voor raambekleding binnen zijn houten jaloezieën en rolluiken met automatische schoepen die ingesteld zijn om het interieur tegen de hitte en het licht van de zon te beschermen, buitengewoon efficiënte opties gebleken. Omdat hout een goede isolator is, zijn het zeer energie-efficiënte opties voor nieuwe huiseigenaren die die eenmalige investering willen doen. Het beste van houten jaloezieën en rolluiken is dat ze compact kunnen worden schoongemaakt en opgeborgen, mocht je een verandering willen; een paar jaar later, als het er saai uit begint te zien, kun je altijd nog een paar nieuwe en niet zo dure soorten raambekleding nemen, zoals rolgordijnen, duo rolgordijnen of plisségordijnen om de jaloezieën en rolluiken te betoveren. Je kunt ook jaloezieën en gordijnen combineren, of je jaloezieën combineren met gordijnen of lamellen, wat je behoefte ook mag zijn.

 

 

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Decorvloer goedkoop laminaat de perfecte oplossing voor je huis

Makelaar Wolvega, hier kunt u terecht

Woning laten verbouwen