Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Verkoop uw woning binnen enkele weken

Een huis verkopen zal op termijn veel geld, moeite, maar vooral tijd vergen. Veel woningeigenaren kiezen voor de gemakkelijke weg, waarbij zij een (verkoop)makelaar inhuren om de verkoop probleemloos te laten verlopen.

Op den duur is de mensheid zelfstandiger geworden. Mede dankzij de diverse lockdowns heeft men ingezien dat veel handelingen ook zonder hulp succesvol af te ronden zijn. Hierbij kiezen ook steeds meer woningeigenaren ervoor om de verkoop plaats te laten vinden zonder makelaar. Maar wat zijn de voor- en nadelen van die keuze?

Werkzaamheden van een makelaar

Om te weten wat je wist, is het wel zo prettig om op de hoogte te zijn van de werkzaamheden van een (verkoopmakelaar).

Een makelaar helpt de verkoper simpelweg met het verkopen van de betreffende woning, waarbij de kennis van de makelaar gunstig kan uitpakken in de verkoop. Zo weten makelaars exact hoe de woning goed op de markt gezet kan worden en hoe zij op kunnen komen voor de belangen van de woningeigenaar.

Daarbij worden ook veel handelingen uit handen genomen door de makelaar, denk hierbij aan het promoten van de woning en de sleuteloverdracht. Dit kan veel moeite en tijd schelen voor de verkoper(s).

Waarom verkopen zonder makelaar?

Uiteraard is een makelaar erg aantrekkelijk. Toch heeft de samenwerking ook een keerzijde, waarbij vooral de financiële kant grote invloed heeft. Hieronder zullen enkele nadelen van de samenwerking met een makelaar benoemd worden.

–          Aan een (verkoop)makelaar hangt vaak een aardig prijskaartje. Zo rekenen de meeste makelaars circa 1 à 2 procent van de koopsom voor de makelaarscourtage. Bij een verkoopprijs van €500.000,- kan er al ruim €5.000,- tot €10.000,- worden afgetrokken van de mogelijke winst door deze kosten.

–          Helaas blijft het niet altijd bij deze kosten. Door het uit handen nemen van diverse taken zullen hier ook kosten voor berekend worden. Zo zullen er bij de promotie van de woning advertenties nodig zijn die uiteraard geld kosten.  

–          Een makelaar is ook een persoon met wensen en eisen. Hierbij is de kans aanwezig dat jouw wensen en de wensen van de betreffende makelaar niet overeen komen. Hierbij kan het gevolg zijn dat jouw woning onderaan de stapel wordt gelegd of dat de makelaar voorrang verleend aan een woning met een hogere opbrengst.

Wat te doen zonder makelaar?

Koen en Marlous bieden de woningeigenaren een aantrekkelijk alternatief. De twee investeerders in vastgoed bieden zichzelf aan als potentiële kopers. Na een kennismakingsgesprek en bezichting zal er een bod aangeboden worden door de investeerders. Als verkoper zal het hierbij snel je huis verkopen mogelijk worden. Bij een akkoord zal de woning direct in handen zijn van Koen en Marlous en kun jij direct intrekken in je nieuwe woning.

http://zelfwoonhuisverkopen.nl