Loewiese
Image default
Woning en Tuin

Een duikje in de verschillende soorten raamdecoratie

Het kiezen van de juiste raamdecoratie is niet altijd even makkelijk. Er is een eindeloos aanbod van verschillende soorten, varianten en types. De mogelijkheden zijn enorm, een groot voordeel hiervan is, is dat er altijd passende raamdecoratie is voor jou thuis. In deze blog gaat het over de eigenschappen en verschillende varianten vouwgordijnen en jaloezieën.

 

Vouwgordijnen voor een complete interieurstijl

Vouwgordijnen hebben een romantische, warme en sfeervolle uitstaling. Ze zijn een prachtige verrijking van je interieur en zorgen voor een complete interieurstijl. Vouwgordijnen zijn tijdloze raamdecoratie en gaan dus niet snel vervelen. Een ander voordeel van vouwgordijnen is, is dat deze in diverse transparanteis verkrijgbar zijn.

Drie verschillende transparanties, perfect voor iedere ruimte in huis. Vouwgordijnen zijn erg gebruiksvriendelijk, ze worden ook wel optrekgordijn genoemd.

 

Verduisterende vouwgordijnen komen veel voor in de slaapkamer. Ze kunnen een ruimte verduisteren waardoor je kunt genieten van een donkere kamer en een goede nachtrust. Verduisterende vouwgordijnen zijn makkelijk te bieden doormiddel van een koord. Naast het verduisteren van een ruimte hebben ze ook een isolerende functie. Door de dikke stof wordt er een isolerende laag gecreëerd tussen het raam en vouwgordijn.

Lichtdoorlatende vouwgordijnen bestaan uit de perfecte combinatie tussen privacy en lichtinval. Het is niet mogelijk om door deze semi-transparante stof heen te kijken maar er komt wel genoeg lichtinval binnen. In de woonkamer zijn deze vouwgordijnen erg populair. Je ziet ze vaak aan de straatkant zodat er geen voorbijgangers bij je naar binnen kunnen gluren.

Transparante vouwgordijnen komen meestal voor bij een woning met een mooi uitzicht naar buiten. Je kijkt door deze stof heen waardoor je nooit je uitzicht verliest. Ze creëren een subtiel licht in huis omdat deze stof het licht dat naar binnen komt filtert. Ook de doorkijk wordt iets verminderd. Met deze vouwgordijnen krijg je een sfeervolle inrichting en een warme uitstraling in huis.

 

Drie soorten jaloezieën

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je eenvoudig kunt kantelen. Deze raamdecoratie zorgt voor een speelse uitstraling en een gezellige sfeer in huis. Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende materialen, namelijk van hout, aluminium en pvc.

 

Houten jaloezieën geven een warme en natuurlijke sfeer in huis. Ze worden gemaakt van lindehout en bamboe en worden geleverd met een mooi afgewerkt houten profiel.

Aluminium jaloezieën zijn vochtbestendig, hierdoor zijn ze erg populair in de badkamer of keuken. Ze hebben een luxe uitstraling en voegen veel toe aan je interieur. Net zoals de jaloezieën van aluminium zijn die van pvc ook vochtbestendig. Het mooie aan pvc jaloezieën is dat je er een houtnerf aan toe kan laten voegen. Hierdoor creëer je een jaloezie met de uitstraling van hout maar de eigenschappen van pvc.