Loewiese
Image default
Woning en Tuin

Woning laten verbouwen

Wanneer woningeigenaren hun woning laten verbouwen is het nu populair om een vlakke lichtstraat te laten bouwen. Met de vlakke lichtstraat gaat de waarde van de woning flink omhoog en het verandert de binnenkant van de woning compleet.

Een lichtstraat bestaat uit glas en het wordt op het dak geplaatst. Het vervangt eigenlijk een deel van het dak waardoor een deel van het plafond open wordt. Doordat het van glas is gemaakt komt er licht naar binnen en je kunt erdoor naar de hemel kijken. Een vlakke lichtstraat loopt in een rechte lijn en word meestal op en dak geplaatst dat vlak is. Het is namelijk niet mogelijk om bij alle type daken een vlakke lichtstraat te laten bouwen.

Voordat de vlakke lichtstraat gebouwd kan worden moet er eerst een deel van het dak worden verwijderd en een gat in het plafond worden gesneden. Dit gebeurt natuurlijk op een veilige manier en er wordt een zuil gebruikt om het gat af te dekken totdat de vlakke lichtstraat gebouwd is.

Wanneer de vlakke lichtstraat klaas is loopt er een straat van licht boven waardoor de bewoners in de avond kunnen genieten van de sterren en door de dag kunnen ze genieten van het daglicht.