Loewiese
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe komt het dar huurauto’s zo duur zijn geworden?

Er is een schaarste aan nieuwe auto’s. Verhuurbedrijven krijgen minder nieuwe auto’s geleverd dan gebruikelijk. De prijzen stijgen omdat het aanbod kleiner wordt. De keuze is minder groot en er zijn minder voertuigen ter beschikking. De reden dat de prijzen zo zijn opgelopen is voornamelijk te wijten aan corona. Een roadtrip auto huren was nog nooit zo duur!

 

De corona crisis was rampzalig voor auto verhuurders

Tja, als er niemand op vakantie gaat en iedereen in eigen land moet blijven, dan vallen de autoverhuur bedrijven flink buiten de boot. Er kwam een plotselinge stilstand in deze branche. Rampzalig voor de bedrijven die tot de grond werd gebracht door deze enorme crisis. Er was daardoor ook vrij weinig ruimte voor vernieuwing in de sector. Het moederbedrijf van Hertz koos eieren voor zijn geld en liet zich failliet verklaren. Om zichzelf verder in te dekken verkochten veel autobedrijven een deel van hun auto’s voor meet liquiditeit. In de tussentijd is er gewoonweg niet meer vernieuwd. Dan krijg je vanzelf wel schaarste natuurlijk.

 

Geen chips meer

Een andere grote reden dat een roadtrip auto huren zo duur geworden is, is het te kort aan chips. Nee niet de chips uit een zakje, daar hebben we nog genoeg van. Er is een wereldwijd computerchip tekort. Daardoor kunnen autofabrikanten minder produceren. De reden dat er een chip tekort is ligt aan het gebrek van productiecapaciteit in wavers. Wavers zijn dunne plakjes materiaal waarvan uiteindelijk halfgeleiders worden gemaakt. Zelfs als er meer wavers zouden komen zou slechts een klein deel daarvan naar de auto industrie gaan.

 

Piek in de verhuur van auto’s

Het ene jaar verhuur je geen auto’s en het andere jaar is je hele wagenpark leeg. Huurauto’s zijn niet aan te slepen en daar komt voorlopig geenverandering in!

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/auto-huren-roadtrip/