Loewiese
Image default
Toerisme

OP VAKANTIE GAAN IN BULGARIJE?

Op internet is hierover veel geschreven, maar een deel van de informatie is niet relevant of niet geheel relevant. Daarom zal ik proberen de belangrijkste tips te schrijven voor degenen die voor het eerst op vakantie gaan naar Bulgarije.

Waar je moet beginnen, je hebt waarschijnlijk al besloten waar je wilt ontspannen, zomervakantie op zee of winter in de bergen (je kunt een goede zomervakantie hebben in de bergen), bedevaartstoerisme, balneotourisme (SPA-procedures), of gewoon door pittoreske plaatsen rijden, dorpen en steden in Bulgarije.

U kunt het beste geld opnemen in terminals in bankfilialen!

Vlucht:

Het is beter om van tevoren vliegtickets te kopen, aangezien er een kans is om tickets tegen een betere prijs te kopen.

Varna Airport: naast Terminal 2 is er een bushalte # 409, deze reist door het centrum van Varna naar het Golden Sands resort in 50 minuten. De busreis naar het stadscentrum duurt 20 minuten (kathedraal van Varna). Dezelfde bus brengt u ook naar de badplaats St. Constantine en Helena. Interval – voor elke 15 minuten van en naar terminal 2 van de luchthaven van Varna. Wie comfort nodig heeft, is er een taxi.

Burgas luchthaven: er is een halte bij de ingang van de luchthaven, bus nummer 15 stopt, rijdt elke 25 minuten. U kunt sneller worden door een taxi te nemen.

Luchthaven Sofia: de handigste manier is om de metro te nemen. Vrijwel zonder de luchthaven te verlaten, kom je bij de metro van Sofia.

Lijn 1 van de metro van de hoofdstad verbindt de luchthaven van Sofia met het stadscentrum en biedt directe vervoersverbindingen tussen de luchthaven en grote wooncomplexen.

Vanaf de luchthaven van Sofia bereikt u het stadscentrum in 18 minuten. Met één overstap bij metrostation Serdika van lijn 1 naar lijn 2, bent u in minder dan een half uur bij het centrale busstation van Sofia of het centraal station (ze zijn vlakbij). Ook staan ​​er bij de uitgang van de luchthaven taxi’s in een “live-wachtrij” op hun klanten te wachten.

Houd er rekening mee dat taxiprijzen sterk kunnen variëren, dus kijk goed naar wat er op het prijskaartje staat, meestal een sticker op het glas.

Prijzen voor accommodatie in Bulgarije:

Prijzen voor kamers in particuliere huizen en kamers in hotels zijn ook heel verschillend. Gemiddeld kost een hotelkamer tussen de 30 en 45 lev, en voor 70 lev kun je een hele goede hotelkamer vinden. Alles wat meer kost, betekent meestal een betere service en omvat op zijn minst ontbijt. 

Ook kan de prijs sterk variëren afhankelijk van het seizoen, in het zogenaamde “hoogseizoen” hoogseizoen, na half juni, juli en augustus, stijgen de prijzen met gemiddeld 20 – 30%.

Advies, hoe eerder u een kamer boekt, bijvoorbeeld in het voorjaar voor de zomer, hoe gunstiger de prijs zal zijn. In september dalen de prijzen, zijn er veel minder toeristen, is de zee warm, kun je in stilte zwemmen en zonnebaden.

Prijzen voor eten in Bulgarije:

De prijzen zijn verschillend, maar in een gewoon restaurant kost de lunch per persoon gemiddeld ongeveer 20-30 leva, voor dit geld kun je soep, hoofdgerecht, salade, brood, dessert, sapje drinken of een glas wit nemen (rode) wijn, of bier, is een kwestie van smaak. Overigens is Bulgaars bier erg lekker, aangezien het water in Bulgarije geschikt is om deze drank te brouwen.

De porties zijn veel groter. Als u dus gebakken aardappelen bestelt, is één portie voldoende voor twee. Salades en omeletten zijn ook enorm en ze doen er Bulgaarse fetakaas in. Onthoud dat Bulgaren erg gesteld zijn op fetakaas (sirene), ze gebruiken het waar mogelijk, dus als je de smaak van fetakaas niet zo lekker vindt, is het beter om van tevoren contact op te nemen met de ober.

Transport in Bulgarije.

Taxi: de diensten zijn vrij duur, aangezien de prijs van benzine veel hoger is dan in Rusland (ongeveer 1 euro per liter (2 lev). De prijs per 1 km is 1 lev gedurende de dag en meer dan 1,18 lev ’s nachts. Als u van de luchthaven van Varna neemt naar Golden Sands is het ongeveer 25 km, de kosten zullen vanaf 40 zijn. Daarom moet u bij het plannen van een budget rekening houden met de transportkosten.

Openbaar vervoer: het tarief is 1 lev, de prijs is hetzelfde in alle grote steden in Bulgarije. In Sofia kost het BGN 1,60. Kaartjes kunnen rechtstreeks in de bussen worden gekocht.

Huur een auto: Als u door het hele land gaat reizen, of verschillende plaatsen in Bulgarije wilt bezoeken, of gewoon langs de kust van de Zwarte Zee wilt rijden, wilt zwemmen en zonnebaden op verschillende stranden en resorts, dan kunt u het beste een auto huren.

Het is beter om vooraf een auto te bestellen bij grote bedrijven. Ze hebben een groot wagenpark, dus de keuze aan auto’s zal groot zijn. Het papierwerk kost zo min mogelijk tijd en u ontvangt uw auto direct op de luchthavenparking. U kunt de auto op een andere plaats inleveren, dit wordt aanvullend besproken.

Huurprijzen beginnen vanaf 50 leva per dag, er is een eerste betaling van 200 euro, het bedrag is geblokkeerd op de kaart en wanneer de auto wordt ingeleverd, is het geld op de kaart weer beschikbaar. Sommige bedrijven nemen ook contant geld aan.

Goed humeur:

Neem het mee. Het feit dat Bulgaren hun hoofd de andere kant op schudden als ze “ja” en “nee” zeggen (niet zoals gebruikelijk bij andere mensen in de wereld) hebben waarschijnlijk al gehoord, maar het antwoord “ja” met “nee” verwarren zal zeker niet werken. Maar de uitdrukking “naar rechts” in het Bulgaars betekent “rechtdoor”, u moet hier zeker op letten, vooral wanneer ze u uitleggen hoe u ergens kunt komen.

reizen goedkoop

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html