Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Lekker eten tijdens de zwangerschap

Je bent al een tijdje zwanger, maar nu begin je dat ook echt te zien aan je buik. Dat is super leuk, want je hebt echt het gevoel dat er iets in jouw groeit en dat is heel erg bijzonder. Natuurlijk zitten er ook mindere kanten aan een zwangerschap, bijvoorbeeld de ochtendmisselijkheid en het feit dat je de hele dag met veel extra gewicht loopt, maar je weet dat het het allemaal waard is.

Als je voor de eerste keer zwanger bent, dan kan dat best een uitdaging zijn. Je moet alles nog uitzoeken: wat moet ik wel en niet eten, welke spullen moet ik kopen voor als mijn baby geboren is, waar ga ik bevallen… allemaal dingen waar je achter gaat komen. Maar dan moet de baby wel eerst echt levend geboren worden, en dan het liefst natuurlijk zonder een handicap of iets dergelijks. Daarom is het al heel belangrijk om tijdens de zwangerschap goed op te letten op wat je eet en drinkt. Tijdens de zwangerschap kan je namelijk vrijwel alles blijven eten en drinken, maar er zijn ook producten die schadelijk zijn voor jezelf en voor de baby.

Het is dus heel belangrijk om te letten op wat jij eet en drinkt, dat kan overigens nog best wel eens een uitdaging zijn aangezien jouw hormonen je lichaam overnemen en dat kan zorgen voor cravings naar allerlei dingen. Maar goed, op welke dingen moet je dan letten als je gezond eten recepten volgt tijdens je zwangerschap? Let allereerst op kaas, als die kaas met rauwe melk ‘au lait cru’ bereid is, dan kan het de gevaarlijke listeria bacterie bevatten. Het is dus beter om kaas van rauwe melk tijdens je zwangerschap te vermijden. Ook in vis kan de listeria bacterie zitten, bijvoorbeeld in gerookte zalm en sushi, blijf daar dus ook even van af. Overigens is vis wel heel goed in je dieet zwangerschap, omdat het heel veel mineralen, vitamies, eiwitten en ijzer bevat.

https://verdify.nl/