Loewiese
Image default
Aanbiedingen

Adverteren met Pinterest: zo werkt het

Pinterest is een van de meest populaire social media platformen ter wereld. Op dit platform kunnen gebruiken visuele content delen en opslaan. Voor bedrijven kan dit dienen als krachtig marketinginstrument. Adverteren op Pinterest biedt een kans om producten en diensten onder de aandacht te brengen van miljoenen potentiële klanten. In deze blog bespreken we hoe adverteren op Pinterest werkt en hoe je het als bedrijf kunt gebruiken.

 

Hoe werkt adverteren op Pinterest?

Adverteren op Pinterest is mogelijk via de Pinterest Ads manager. Hier kun je als bedrijf advertenties maken die vervolgens getoond worden aan gebruikers op basis van hun zoekopdrachten en interesses. Adverteerders kunnen kiezen uit verschillende advertentieformaten, zoals pins, promoted pins, carrousels, promoted video’s en shopping ads. Elke advertentie heeft zijn eigen specifieke doel en functionaliteit.

 

Pins

Pins zijn de basisvorm van content op Pinterest. Adverteerders kunnen hun pins promoten door deze bovenaan zoekresultaten of op de homepagina van gebruikers te laten verschijnen. 

 

Promoted pins

Promoted pins zijn pins die zijn gepromoot om meer bereik te genereren en betere zichtbaarheid te krijgen op het platform. Deze pins zijn vergelijkbaar met gewone pins, maar worden aangevuld met extra promotiemogelijkheden. Denk aan targeting op doelgroep en locatie.

 

Promoted carrousels

Promoted carrousels zijn een reeks van pins die bedrijven kunnen gebruiken om meerdere producten of diensten promoten. Gebruikers kunnen door carrousels heen scrollen en producten bekijken. Deze advertentievorm is ideaal voor bedrijven die een breed scala aan producten of diensten willen promoten.

 

Promoted video’s

Promoted video’s zijn videoadvertenties die automatisch afspelen en verschijnen tussen pins in de Pinterest-feed. Adverteerders kunnen hun video’s promoten om meer zichtbaarheid te genereren en meer potentiële klanten te bereiken.

 

Shopping ads

Shopping ads zijn een advertentievorm die speciaal is ontworpen voor e-commercebedrijven. Deze advertenties tonen producten van bedrijven in de Pinterest-feed. Gebruikers kunnen direct vanuit de advertentie doorklikken naar de productpagina van het product om deze te kopen.

 

Hulp nodig?

Adverteren op Pinterest biedt dus veel potentie voor bedrijven om hun producten en diensten aan miljoenen gebruikers te presenteren. Heb je wat hulp nodig? Vraag het de experts van Traffic Today!

https://www.traffictoday.nl