Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Grote tennistoernooien

Tennis is een zeer populaire sport om te beoefenen, maar daarnaast is het ook een populaire sport om te bekijken. Er worden vaak wedstrijden op tv uitgezonden en je kunt natuurlijk ook live aanwezig zijn bij een wedstrijd. Van kijken naar tennis kun je veel leren over de sport en je kunt er natuurlijk tips en tricks uit halen, maar daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel vermakelijk om te kijken.
Er zijn een aantal grote tennistoernooien op de wereld die in veel landen uitgezonden worden, daar gaan we het vandaag in dit artikel over hebben.

De 4 grote toernooien worden in de tennissport Grand Slam genoemd. Tennissers die deze wedstrijden winnen, zijn de beste tennissers van de hele wereld en het is een felbegeerde titel. De wedstrijden worden verspreid over het jaar gehouden. Dat is heel slim, want zo kunnen tennissers tussendoor trainen en herstellen, waardoor ze geen wedstrijd hoeven te missen.

Het eerste toernooi is de Australian Open. Dit is een zwaar toernooi voor tennissers, want het wordt in de zomer gehouden in Australië, dus het is er erg warm. Raak trouwens niet in de war! Het toernooi is in januari, dus je denkt misschien niet aan zomer, maar op dat moment is het daar zomer.
Het volgende toernooi is De Roland Garros en die wordt in mei of juni gehouden in Parijs. De naam van het toernooi komt van een Fransman en tevens oorlogsheld in de Eerste Wereldoorlog.
Een ander toernooi is Wimbledon, dat wordt gehouden in Wimbledon in juni of juli. Dit is het oudste toernooi van de vier toernooien, want het bestaat al sinds 1877.
Het laatste toernooi is de US Open. Dit toernooi vindt plaats in september in New York en er is heel veel geld te verdienen als je de wedstrijd wint.

Tennissers die meedoen aan dit soort wedstrijden moeten natuurlijk hele goede spullen hebben. Ze betalen duizenden euro’s aan hun rackets en schoenen. Als je zelf tennist, wil je natuurlijk ook goede spullen, maar dan voor een lager prijsje. Tennisschoenen k swiss zijn erg goed en head tennisracketszijn ook aan te raden.

https://www.kctennis.nl/