Loewiese
Image default
Mode en Kleding

In 3 stappen naar een goede sport bh

In 3 stappen naar een goede sport bh

Iedere vrouw in Nederland die sport zou eigenlijk verplicht moeten worden om een sport bh te dragen. Het maakt daarbij niet uit of je nu grote of kleine borsten hebt, want in beide gevallen is het niet dragen van een sport bh schadelijk voor je lichaam. Waar je bij grote borsten eerder last hebt van de praktische problemen, zal dit bij een kleine cupmaat natuurlijk in veel mindere mate het geval zijn. Toch zal je zien, dat wanneer je in beide gevallen geen of geen goede sport bh draagt, je hier op lange termijn last van krijgt. Dit komt namelijk omdat je borsten geen spieren bevatten maar alleen maar weefsel. Hierdoor zijn je borsten dus niet in staat om bepaalde bewegingen zelf op te kunnen vangen, met als gevolg dat je borstweefsel het voor de kiezen krijgt. Dus wil jij graag een sport bh, maar heb je geen idee waar je op moet letten, dan hebben wij 3 stappen voor je die je hierbij kunnen helpen.

Let niet op de prijs

Uiteraard heeft iedereen een bepaald budget, maar wel is het bij een sport bh zo dat je beter voor kwaliteit kunt kiezen dan voor kwantiteit. Een sportlegging doen immers weinig tot niet, dan alleen fijn zitten. Je kunt dus beter een wat minder mooie en ook goede sportlegging aanschaffen, zodat je een meer geld overhoudt voor een goede bh. Vooral bij een grotere cupmaat is het belangrijk je borsten goede ondersteuning te bieden. Zo zijn er daarom dus ook allerlei verschillende soorten sport bh grote maten verkrijgbaar, die ervoor zorgen dat je borsten geen kant op kunnen tijdens het sporten.

Ondersteuning

Iedere sport heeft een andere intensiteit. Het is daarom dus ook goed om hier rekening mee te houden. Wanneer je veel hardloopt, is het goed te kiezen voor een shock absorber bh. Deze bh absorbeert praktisch alle schokken, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele beschadigingen aan je borsten. Beoefen je een sport die minder intensief is, dan kan een ander type sport bh uiteraard ook volstaan. Zorg er daarom dus voor dat je goed weet waar je een sport bh voor wilt gebruiken en beoefen je verschillende sporten, dan is het ook helemaal niet gek dat je ook meerdere sport bh’s in je kast hebt liggen.

Maat

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de maat van je sport bh. Omdat een sport bh strak moet zitten om je borsten goed op de plek te kunnen houden, dien je een andere maat aan te houden dan welke je normaliter gewend bent met een normale bh. Bij een sport bh kies je voor een omvangsmaat kleiner en de cupmaat één groter. Vind je het lastig te kiezen, raadpleeg dan een sportzaak, zodat ze rustig met je mee kunnen kijken wat voor jou het beste past.