Loewiese
Image default
Bedrijven

Wat is een ingenieursbureau?

Een ingenieursbureau is een bedrijf dat zich richt op het leveren van ingenieursdiensten. De ingenieur is werkzaam in verschillende technische vakgebieden zoals civiele techniek, landbouw of woningbouw. Wil je graag meer weten over de werkzaamheden en taken van een ingenieursbureau? Lees dan hieronder meer!

Wat doen ingenieursbureaus?

Er zijn veel specialisaties binnen de ingenieurswereld, en ieder ingenieursbureau kan dus op verschillende onderdelen actief zijn. Zo kunnen ze advies geven over de bouw van een nieuwe weg of fabriek, maar ook helpen bij het oplossen van problemen met bestaande constructies. Ingenieursbureaus zijn er in alle soorten en maten, van kleine lokale bedrijven tot grote internationale organisaties. Wat ze gemeen hebben, is dat ze allemaal gespecialiseerd zijn in het leveren van ingenieursdiensten.

Kortom: een ingenieursbureau is een bedrijf dat zich richt op het leveren van ingenieursdiensten. Er zijn veel verschillende specialisaties binnen de ingenieurswereld, en ieder ingenieursbureau kan dus op verschillende onderdelen actief zijn. Ingenieursbureaus zijn er in alle soorten en maten, van kleine lokale bedrijven tot grote internationale organisaties. Wat ze gemeen hebben, is dat ze allemaal gespecialiseerd zijn in het leveren van ingenieursdiensten.

Ingenieursbureau in de civiele techniek

Een ingenieursbureau Maters en De Koning in de civiele techniek is een bedrijf dat zich richt op het leveren van diensten aan overheden en bedrijven op het gebied van civiele techniek. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij het ontwerpen en bouwen van nieuwe wegen, bruggen of tunnel systemen. Ook kunnen ze advies geven over bestaande constructies, zoals problemen met lekkage of stabiliteit. Ingenieursbureaus in de civiele techniek zijn er in alle soorten en maten, van kleine lokale bedrijven tot grote internationale organisaties.

Ingenieursbureau in de landbouw

Een ingenieursbureau in de landbouw is een bedrijf dat zich richt op het leveren van diensten aan boeren en tuinders op het gebied van landbouwtechniek. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij het ontwerpen en bouwen van nieuwe machines of systemen voor irrigatie of bewatering.