Loewiese
Image default
Mode en Kleding

Kamperen, neem niet te veel mee

Kamperen, neem niet te veel mee 

Als je graag kampeert, dan heb jij misschien al helemaal je routine ontwikkeld. Voor wie daar nog niet zoveel ervaring mee heeft hebben wij een aantal tips voor je. Wist jij dat je aan één rugzak al voldoende hebt om al jouw kampeer essentials in mee te nemen?

De juiste rugtas

We beginnen met de rugtas. Als je wilt gaan kamperen en alles in één rugtas wilt stoppen is het handig om te weten wat voor rugtas je nodig hebt. Neem een rugtas waar jouw tent en slaapzak, schone kleding, eten en drinken en al jouw andere spullen in kunnen. Vervolgens ga jij jouw gewenste rugzak kopen. Deze mag dus niet te groot en niet te klein zijn. Laat je hierin goed adviseren. Bij het inpakken moet het zwaartepunt voor de juiste balans op de heupen zitten.

Ook handig

Tijdens het kamperen is het ook handig om een nachtlampje mee te nemen. Je hebt nachtlampjes die je in je tent kunt hangen. Een gewone zaklantaarn om bijvoorbeeld in het donker de toiletten te vinden is ook geen overbodige luxe. Verlichting is dus ontzettend handig. Er zijn nachtlampjes in alle soorten en maten verkrijgbaar. Er zijn ook setjes met daarin een bord, beker en bestek te koop die heel plat zijn en daardoor weinig ruimte innemen. Dit kan handig zijn tijdens het kamperen. Alles draait om het minimaliseren van het gewicht op je rug.

Waar laat jij jouw vuile was?

Het is verstandig om een aantal canvas tassen mee te nemen als je gaat kamperen. Deze kunnen dienen als waszak, maar ook om bijvoorbeeld jouw bord en bestek bij elkaar te houden. Een canvas tas is verder handig als je boodschappen wilt gaan doen. Hierin kun je dan jouw boodschappen meenemen en bespaar je het milieu door minder plastic te verbruiken. Dit hoef je dan dus ook niet weg te gooien.

Minimalistisch inpakken

Verder kunnen we je adviseren om je rugtas zo minimalistisch mogelijk in te pakken. Ga bij jezelf na wat je echt nodig hebt en wat misschien thuis kan blijven. Zo houd jij jouw rugzak draagbaar en hoef je niet continu te zoeken naar je spullen. Het is lastig om de juiste keuzes te maken voor wat je wel en niet meeneemt, maar al doende leer je en je doet steeds meer ervaring op in het minimalistisch kamperen. Heb jij nog tips voor kamperen met zo min mogelijk spullen? Wij lezen ze graag!