Loewiese
Image default
Dieren

Nare en vooral vervelende beesten

Wanneer je last hebt van ratten in of om je huis is het logisch dat je deze vervelende ratten wilt verdelgen. Verdelgen is het uitroeien of vernietigen van iets waar je overlast van ervaart. In dit geval gaat dat dus om ratten. Ratten zijn nare beesten die je liever niet in de buurt hebt. Ze kunnen van alles kapot knagen, poepen overal en kunnen ziektes met zich meedragen. Daarnaast kunnen ze ook het voer opeten of zorgen dat het niet meer gevoerd kan worden aan je eigen dieren. Dit geldt bijvoorbeeld als je op een boerderij woont. Je wilt dan zo snel mogelijk van de ratten af.

Zo snel mogelijk ervan af

Ratten verdelgen kan op allerlei manieren. Zo heb je methodes die de rat doden, maar je hebt ook diervriendelijkere opties die de ratten alleen maar verjagen. Bij het verdelgen van ratten is het wel belangrijk dat alle ratten worden verwijderd. Wanneer je er een aantal overhoudt, planten ze zich in een razend tempo weer voort en begin je weer van voor af aan. Ook al heb je het grootste gedeelte uitgeroeid, je moet echt zorgen dat je van alle ratten af bent. Een van de bekendste methodes is de rattenval. Hier doe je wat voer in en zodra de rat de val raakt klapt deze dicht. Vaak gaat dit met zo’n vaart dat de rat dit niet overleefd.

Met hart voor de ratten

Wellicht vind je dat zielig en zoek je een optie die de ratten wel in leven houdt, maar ook verjaagd van je terrein. Het is dan belangrijk dat je er voor zorgt dat de ratten het niet aantrekkelijk, of zelfs vervelend vinden om op jouw terrein te zijn. Dit kan je doen door te zorgen voor nare luchtjes. Ratten hebben een goede neus en zijn erg gevoelig voor luchtjes die ze niet fijn vinden. Wanneer je een aantal van deze blokjes over je terrein verspreid, zullen de ratten vanzelf weggaan omdat ze niet in de buurt van de stank willen komen. Dit kan soms wel wat tijd eisen. Als je een snelle methode zoekt om ratten te verdelgen kan je dus beter kijken naar andere opties.