Loewiese
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je Malaga met een huurauto moet bezoeken

Malaga, gelegen in het zuiden van Spanje, is de hoofdstad van de Costa del Sol en wordt vanwege haar culturele belang wel het nieuwe Barcelona genoemd. Deze kosmopolitische stad is beroemd omdat het de geboortestad is van de bekende kunstenaar Pablo Picasso. Met een zonnige gouden kust en vele prachtige gebouwen, musea en een rijke geschiedenis, is Malaga een verborgen juweel van Spanje.

Als je Malaga wilt verkennen, kun je het beste een auto huren. Met zoveel unieke en prachtige plekken om te bezichtigen, zal je reis een stuk aangenamer worden als je een huurauto bij je hebt, lees meer en boek hier. Er zijn vele autoverhuurbedrijven in Malaga, waaronder Marbesol, Europcar, Centauro, Avis, SIXT, Wiber, Budget, Firefly, Hertz, en vele anderen. Je kan gemakkelijk de autoverhuurdiensten en aanbiedingen vergelijken aangezien de meeste van deze autoverhuurbedrijven een grote verscheidenheid aan autoverhuurdiensten aanbieden die in ieders budget zullen passen. Door voor je aankomst een vergelijking van de autoverhuurbedrijven te doen, zal je een huurauto vinden die aan je noden voldoet en hoef je je geen zorgen te maken bij je aankomst in Malaga. Vergelijk de prijzen online om de beste aanbiedingen te vinden.

Nu je een huurauto hebt, zijn hier de beste vijf redenen waarom je Malaga moet bezoeken.

1. Gouden zandstranden en prachtig weer

Malaga is beroemd om zijn gouden zandstranden en fantastische weer. En, je zult verrast zijn te horen dat er een grote verscheidenheid aan stranden is in Malaga. Er zijn stadsstranden in de buurt van de stad waar je je kunt uitleven met leuke watersporten terwijl je de drukte van de stad in je opneemt. Er zijn ook afgelegen stranden waar je kunt ontspannen ver weg van het lawaai van de stad. Ontdek Playa el Palo, het strand van Malagueta, Torremolinos, Mijas Costa, en vele andere. 

2. De prachtige haven van Malaga

De prachtige haven van Malaga is een van de oudste nog steeds in bedrijf zijnde havens van Spanje. In de afgelopen jaren heeft de haven een prachtige upgrade en modernisering ondergaan. Dit is de beste plaats om ’s avonds een wandeling te maken en te kijken naar enkele van de enorme cruiseschepen die komen en gaan.

3. Bezoek het historische Alcazaba

Dit is een van de belangrijkste archeologische monumenten van Malaga. Het monument dateert uit de tijd dat Andalusië onder Arabische heerschappij stond, van de 8e tot de 15e eeuw. De Moorse heersers van Zuid-Spanje bouwden Alcazaba op een Romeins fort ergens in het midden van de 8e eeuw. Dit prachtige monument past perfect in de Spaanse heuvels van Malaga en je kunt er een doolhof van geheime binnenplaatsen, kantelen en openluchtgangen verkennen die een prachtig uitzicht op de zee bieden.

4. De oude binnenstad

De oude binnenstad van Malaga is een verplichte bestemming als je wilt zien hoe traditie en moderne tijd samenkomen in de prachtige architectuur van deze plaats. Als je over de Calle Granada slentert, zul je verdwalen in de charmante kronkelstraatjes langs de stadspleinen en langs El Pimpi, het beroemdste restaurant van Malaga.

5. Galerijen

Malaga is de thuisbasis van enkele van de beste galerijen in Zuid-Spanje. De eerste halte is Plaza de la Merced, waar Pablo Picasso is geboren. Verken Museo Picasso dat meer dan 200 werken van Picasso huisvest. Er zijn tientallen andere galerijen, waaronder het Pompidou Center. Met een huurauto ontdek je al deze galerijen in een mum van tijd.

https://www.autospanje.nl