Loewiese
Image default
Vakantie

Klein Curacao is een parel in het Caribische gebied

Klein Curacao is een prachtige klein eilandje in het Caribische gebied. Klein Curacao is het kleine broertje van Curacao. Curacao zelf trekt jaarlijks duizenden bezoekers van allerlei plekken, maar veel van deze bezoekers kiezen er ook voor om klein Curacao te bezoeken als op Curacao zijn. Klein Curacao ligt op zo’n dertien kilometer van zijn grote broer af en heeft het grootste strand van Curacao. Klein Curacao is alleen te bereiken met een boot, zoals die wordt verzorgd door veel Klein Curacao catamaran trips. In deze blog vertellen we je iets over klein Curacao en hoe je deze bereikt met een catamaran. Lees dus snel verder.

Het parel witte strand en hemelsblauwe zee

Klein Curacao heeft het mooiste en langste strand van Curacao! Met een erg zacht en parel wit strand heeft klein Curacao ook een van de mooiste stranden ter wereld. De zee van klein Curacao is hemelsblauw en is perfect om te snorkelen! Als je een duik neemt in het kraakheldere water zie je prachtige gekleurde tropische vissen en je kan zelfs zeeschildpadden tegen komen. Deze prachtige en vrij magische wezens komen vaak voor op het kleine eilandje. Jaarlijks trekken er honderden zeeschildpadden naar het eiland om zich voor te planten en eieren te leggen op het strand. Dus als je gaat snorkelen in klein Curacao hou dan vooral je ogen wagenwijd open!

De prachtige, oude en iconische vuurtoren van klein Curacao

Als je het eiland nadert is een van de eerste dingen die je opvalt de oude vuurtoren van klein Curacao. Dit is ook niet gek want het hele eiland is eigenlijk plat en heeft geen heuvels. Dit is ook de reden dat de vuurtoren gebouwd is in de 19e eeuw. Veel voorbij komende schepen zagen het eiland niet of te laat, waardoor er veel scheepsbreuken ontstaan zijn. De vuurtoren is echter wel snel na de bouw weer vernietigd door een orkaan die over het gebied woede.

Naar klein Curacao varen met een Catamaran

Zoals we al eerder hebben gezegd is klein Curacao alleen te bereiken met een boot. Deze boottochten worden dagelijks verzorgd door verschillende organisaties. Een van deze organisaties biedt aan om Klein Curacao met een catamaran te bezoeken. Een catamaran is een boot met twee drijvende onderdelen en heeft hierdoor een hoge stabiliteit. Klein Curacao catamaran verzorgd deze reis volledig met drank en eten.

https://curacao-trips.com/