Loewiese
Image default
Aanbiedingen

Botox: meer dan opvulling van je gezicht

Voor sommige mensen heeft botox een negatieve connotatie: het ziet er zogezegd onnatuurlijk uit en laat je gezicht er gezwollen uitzien. Iemand (zonder kennis van zaken) zal je daarom misschien vreemd aankijken als je vertelt dat je een botoxbehandeling hebt gepland. Ze zouden je al snel ijdel en pretentieus vinden, want dat is waar botox vaak aan wordt gelinkt. Toch is dat een mythe die we graag ontkrachten. Botox heeft namelijk nog heel wat andere functies en gunstige effecten.   

 

Botox als anti-agingmiddel

In de loop der jaren ontstaan er rimpels in ons gezicht, daar kunnen we helaas niet onderuit. Denk maar aan de gekende kraaienpootjes naast de ogen, de fronsrimpels of rimpels op je voorhoofd. Met simpele botox-injecties laat je jouw huid weer stralen, zodat het er jonger en soepeler uitziet. Botox-injectables worden ontwikkeld op basis van een natuurlijk eiwit, dat de spieren in je gezicht voor een aantal maanden ontspant. Het is met andere woorden een veilige en natuurlijke manier om je gezicht stralend jong te houden.

 

Botox tegen overmatig zweten  

Niets is zo vervelend als enorme zweetvijvers of een onaangename lichaamsgeur. Toch is het een heel natuurlijk proces dat we vaak zelf niet in de hand hebben. De ene persoon heeft er dan ook al meer last van dan de andere. Botulinumtoxine, beter bekend onder de naam Botox, biedt hiervoor een ideale oplossing. Het is een volledig veilige en pijnloze behandeling, zonder enige bijwerkingen. In slechts vier tot zes weken zijn de zweetklieren volledig inactief, en heb je geen last meer van overtollige zweten.

 

Botoxbehandelingen in de strijd tegen migraine

Migraine, het is een hoofdpijn die nauwelijks te omschrijven is. ‘Alsof iemand met een hamer op je hoofd aan het bonken is’, komt misschien goed in de buurt. Wanneer je last hebt van migraine of spanningshoofdpijn, ben je vaak niet in staat om nog goed te functioneren, en in vele gevallen gaat het gepaard met misselijkheid of duizelingen. Om deze klachten te verhelpen, ontdekte men botoxbehandelingen. Botox zou de spieren verslappen, waardoor de spanning op de spieren in je hoofd, nek en schouders verdwijnt. De frequentie van migraineaanvallen zou hierdoor sterk afnemen. De effectieve werking is echter wel afhankelijk van persoon tot persoon.

 

Ga ten rade bij een gespecialiseerde kliniek

Botox is dus in verschillende situaties een effectief hulpmiddel. Overweeg jij ook om voor een botoxbehandeling te gaan? Informeer je dan vooraf goed bij een esthetische kliniek, zoals Lazeo. De gespecialiseerde en hooggekwalificeerde artsen van Lazeo kunnen je de juiste behandelingen aanbevelen, en bepalen of een niet-invasieve botox behandeling bij experten effectief zal werken in jouw situatie. Kom langs in een van hun centra voor professioneel advies op maat!