Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

De bouwmarkt

De bouwmarkt voor ons als een vreemde plaats aanvoelen. Want waar we in de supermarkt wel weten waar alles ligt en van het meeste wel een idee hebben wat het is en waar het voor gebruikt wordt, is de bouwmarkt een totaal ander verhaal. Doordat het ook zo’n grote hal is voel je je erg klein en heb je het gevoel dat de bouwmarkt gigantisch is. Als je iets specifieks moet hebben, weet je het ook zelden te vinden. Ze hebben wel erg braaf bordjes opgehangen met termen als ‘Regeldragers’ en ‘Balkschoenen’ maar wat dat betekent is je een raadsel. Balkschoenen lijkt nog wel te verklaren, maar ze zouden toch geen schoenen verkopen in deze winkel? Of zijn dat dan misschien speciale werkschoenen zijn? Eenmaal aangekomen bij het schap blijken het inderdaad geen schoenen te zijn, maar een soort hoeken waar met schroeven planken aan bevestigd kan worden.

En zelfs als je heel goed weet waarvoor je komt is het makkelijk spontaan besluiteloos te worden van alle keuzes die je hebt. Want stel dat je komt voor verf. Je hebt een kleur in je hoofd; je wilt blauw. Gewoon een mooie kleur blauw. Maar moet je dan voor hemelsblauw, marine, aquamarijn of ultramarijn gaan? En in welke variant? Gewoon de goedkoopste, of liever de duurste voor  betere dekking? En moet je gaan voor eentje met structuur, of een matte of een glanzende verf? En dan kan je ook nog eens je eigen kleur mixen. Kortom, het aanbod is te groot om makkelijk een keuze te kunnen maken.

Hoe lastig de bouwmarkt ook is voor iemand die zich niet thuis voelt in de bouwwereld, het is wel altijd een plaats van ontdekkingen. Waar je er wel ineens achter komt wat Regeldragers zijn. En waar je leert lastige keuzes te maken, ook al is dat niet je sterkste punt.

https://www.bnvtools.nl/