Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

De verschillende soorten verf

Als schilder weet je misschien welke verfsoorten er zijn. En dan heb ik het niet over een schilder die tekeningen maakt en verkoopt voor heel veel geld, maar over een schilder die bijvoorbeeld een schutting verft, een stoel, een muur, of bijvoorbeeld iets geks zoals een televisiemeubel of een babykamer. Ik kan me voorstellen dat als je geen schilder bent, maar toch iets wilt schilderen, het heel moeilijk kan zijn welke verf of lak je moet gebruiken zonder dat je je product beschadigd. Hieronder vind je de verschillende soorten basisverf, die voor elke klusser handig is. Grondverf Grondverf is heel erg basic, maar het is ook heel erg belangrijk. Dit is de verf waarmee je begint als je iets wilt verven zoals een muur. Dit is om het oppervlak beter te dekken en beter te laten hechten aan de andere verf die je er bovenop doet.

Houtverf

Houtverf komt in verschillende soorten en maten. Zo heb je hout verf voor binnen, maar ook voor buiten. Let goed op welke van de twee je koopt wanneer je naar een bouwmarkt gaat. Want binnenverf is echt niet geschikt voor buiten. Na een jaar ga je al kleine beschadigingen merken, waardoor je het weer opnieuw moet verven. Houtverf is bedoeld voor bijvoorbeeld kozijnen, deuren, de schutting, etc. Leerverf Verf voor leer is misschien iets waar je nog nooit van heb gehoord. Toch bestaat het; deze verf is speciaal bedoeld om leer mee te verven. Het komt niet vaak voor, maar zorg er voor dat je de juiste leerverf gebruikt, om beschadigingen en vlekken te voorkomen.

Primer

Dit is verf speciaal voor muren. Deze verf breng je aan voor de echte verf, om de muur zo goed mogelijk te houden. Hiermee voorkom je nicotine vlekken, keukenvet, vochtplekken en handenvet.

Alkydverf

Alkydverf is geschikt voor binnen en buiten. Deze verf zorgt voor een mooi eindresultaat. Let er wel op dat je de juiste versie koopt. Als je geen high-end koopt, dan heb je kans dat de verf op een gegeven moment gaat vergelen. Dit komt doordat er dan niet genoeg UV straling op komt.

 

 

 

http://www.deleerverfwinkel.nl