Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Gevolgen van een reorganisatie

In slechte economische tijden kan het wel eens voorkomen dat bedrijven hun beleid of structuur moeten veranderen, dit heet reorganisatie. Dit is simpelweg nodig om als bedrijf de economische crisis te “overleven”. Veel mensen krijgen gelijk een negatief gevoel bij een reorganisatie omdat ze dan gelijk denken dat ze hun baan kwijtraken. Dit kan inderdaad voorkomen maar hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Er zijn een aantal gevolgen die die een reorganisatie kan hebben. Klik hier voor meer informatie.

Een veel gevallen zal het bedrijf functies gaan opheffen omdat ze bepaalde diensten of producten niet meer zullen vervullen. Dit kan betekenen dat jij als medewerker een nieuwe functie krijgt op een andere afdeling. Je zal dan eerst opnieuw worden ingewerkt en kan je je draai vinden op de nieuwe afdeling waar je de komende tijd zal gaan opereren. Het veranderen van functie kan als iets heel positiefs worden gezien aangezien je een kans krijgt om in slechte economische tijden in het bedrijf een andere taak te vervullen. Het veranderen van functie gaat echter wel vaak gepaard met een lagere loon. Als het bedrijf meerdere locaties heeft kan de reorganisatie ook betekenen dat ze zich gaan inkorten qua locaties. Je wordt daarom overgeplaatst naar een andere (centrale) locatie om vervolgens weer verder te werken. Deze overplaatsing kan gepaard gaan met het krijgen van een andere functie.

Tot slot kan een reorganisatie ook betekenen dat je moet vertrekken uit het bedrijf. Vaak is dit de laatste oplossing om het bedrijf te kunnen redden en stabiel door de crisis heen te komen. Veel bedrijven nemen vaak wel de moeite om je te begeleiden naar een nieuwe baan, outplacement. Ze zorgen er dan voor dat jij zo min mogelijk de dupe bent van het feit dat je moet vertrekken bij het bedrijf. Vaak zal je in slechte economische tijden wel een minder goed betaalde baan als vervanging krijgen. Lees hier meer over dit onderwerp.

https://carrierepoort.nl