Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Soorten ambachten

Over de jaren heen zijn er veel ambachten ontstaan. Een ambacht is handwerkzaamheden die je aanleert om bepaalde dingen te maken. Om een ambacht goed te kunnen moet je er heel veel tijd en moeite insteken. Het duurt daarom ook een tijd voordat je je echt mag benoemen tot bijvoorbeeld een schilder. Er zijn verschillende soorten ambachten ontstaan in de loop der tijd. Een aantal van die ambachten zullen worden besproken in dit artikel.

De schilder is al een ambacht dat al in de middeleeuwen is ontstaan. in de middeleeuwen moesten de schilders de stad voorzien van beschilderde muren, en ook moesten ze de stadswapens die aan de stadsmuren hingen bij houden en mooi beschilderen. Tegenwoordig werken de schilders niet meer in opdracht van de koning of koningin, maar meer voor particulieren of bedrijven. Ze hoeven ook niet meer de stads wapens te schilderen, tenzij het bij de klus hoort die ze hebben gekregen natuurlijk.

Je hebt ook het slagersambacht, de slagers zorgden ervoor dat vroeger het vlees allemaal klaar was om meteen bereid te worden. Ze leverden ook het vlees voor het koningshuis, dit moest natuurlijk van de beste kwaliteit zijn. Tegenwoordig hebben de meeste slager gewoon een eigen winkel waar ze vlees verkopen aan iedereen. Het vlees van de slagers staat er (nog steeds) om bekend dat het van zeer goede kwaliteit is.

Tot slot heb je nog de rietdekkers. Een rietdekker bedekte vroeger al daken met riet omdat het goedkoop was en lang mee ging. Naast het dekken van riet moesten ze vaak nog een extra baan hebben omdat er niet altijd riet aanwezig was. Tegenwoordig werken een rietdekkersbedrijf het hele jaar door omdat riet zelf gekweekt kan worden. Het is nu zelfs één van de duurdere vormen van dakbedekking omdat het een hoop vaardigheden kost om een goed rieten dak aan te leggen.

http://www.rietwerk.nl/