Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Help het milieu door duurzamer te leven

Je ziet het onderwerp duurzaamheid steeds vaker in het nieuws. Het gaat steeds slechter met het milieu en moeten er allemaal wel er beter mee omgaan. Het thema is erg relevant en zeker belangrijk. In dit artikel worden een aantal tips gegeven, over hoe jij ervoor kan zorgen om duurzamer te leven.

 

De eerste kwaad doener is het vervoer. Alle auto’s tezamen stoten immers een enorm aantal aan CO2 uit, wat het milieu er niet beter op maakt. Kies er bijvoorbeeld voor om naar je werk op de fiets te stappen. Als je toch verre afstanden moet afleggen is het de beste optie om het openbare vervoer te gebruiken. De tram, metro, bus of trein is tegenwoordig vaak elektrisch waardoor er minder afstoot gassen de lucht ingaan. Wat echt niet een oké vervoersmiddel is, is het vliegtuig. Vermijd korte afstand vluchten en zoek vooral naar andere optie.

 

Je kunt ook thuis duurzamer leven. Scheid bijvoorbeeld je plastic afval en zet je verwarmingen niet extra hoog. Je kunt er ook voor kiezen om een warmtepomp te gebruiken waardoor je niet meer op gas zit te verwarmen. Een warmtepomp is aan te sluiten op je CV ketel en zorgt ervoor dat je gas niet meer hoeft te gebruiken. Duurzaam verwarmen wordt tegenwoordig steeds voordeliger en is zelfs op lange termijn veel voordeliger.

 

Tot slot is het belangrijk om je plastic afval meteen weg te gooien. Plastic hoopt zich namelijk op en duurt heel lang voordat het natuurlijk afbreekt. Kijk bijvoorbeeld naar al het plastic afval in de zee. Dit is niet alleen slecht voor het milieu het brengt ook vele nadelen voor het gedierte die daar leeft mee. Het plastic verwikkelt om de vinnen van een vis of langs de hals van een vogel. Dit kan makkelijk verholpen worden als het direct verwerkt wordt in een fabriek.

https://techneco.nl/