Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

De basistradities van kerst

Wie er nou niet dol op kerstmis? De mensen, de sfeer, de kadootjes en tot slot de romantische geur van de kerstboom. Niet veel meer is nodig om jou kerst perfect te maken. De primaire ingrediënt waar alles om draait is de versierde kerstbomen die elk jaar met je gezin valt op te tuigen, met gezellige kerstmuziek op de achtergrond. Bij elk gezin spelen zo zijn eigen tradities, maar er zijn ook algemene tradities om kerst, kerst te maken. In dit artikel lees je een aantal basistradities die niet mogen ontbreken tijdens kerst.

 

Bij deze basistradities vallen natuurlijk het gebruikelijke kerstboom kopen. Zo staat er bij de meeste mensen een kerstboom rond december in de woonkamer. Wat is er immers leuker dan met je gezin de kerstboom te tuigen. Echter, zijn er zat mensen die dit afschuwelijk vinden. Voor deze groep mensen bestaat er een service om een kant en klare kerstboom te kopen. Hierbij levert de verkoper een mooi grootte boom met een thema aan versieringen.

 

Een andere traditie die een favoriet voor de meeste kinderen in het gezin is, zijn kadootjes onder de kerstboom. Uitermate wordt dit in Amerika groot aangepakt. Zo geloven daar de kinderen in de Kerstman waar in Nederland ze geloven in Sinterklaas. Meestal wordt er in Nederland de kadootjes klein gehouden of niet gevierd, aangezien sinterklaas en kerst zo dichtbij elkaar zitten.

 

Tot slot is het een traditie geworden om kerstmuziek tijdens kerstavond te luisteren. Dit is niet gek, aangezien rond deze periode een overschot van kerstmuziek op de radio hoort. Zo worden de liedjes van Mariah Carey, Last Christmas van Wham en Happy Xmas van War Is Over veel gedraaid. Deze liedjes worden dan uitgezonden in de ochtend, middag en avond op de meeste radio zenders in Nederland en de rest van de kerst liefhebbende werelddelen.

https://www.xmasdeco.nl/