Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Hoofddeksels

Een hoofddeksel is als een dak op een huis, het maakt je outfit compleet en zorgt er voor dat je er weer helemaal klaar voor bent om gezien te worden. Er zijn veel verschillende soorten hoofddeksel, allemaal hebben ze een eigen verhaal en status. Het dragen van een hoofddeksel kan af en toe meer zeggen dan duizenden woorden.

Hoeden

Hoeden zijn misschien wel een van de bekendste vormen van bedekking van het hoofd, ze worden al eeuwen gebruikt en komen ook weer in veel verschillende vormen en maten. Voor mannen komen hoeden vaak in een neutrale kleur en kunnen goed boven een pak worden gedragen. Enkele voorbeelden van hoeden voor mannen zijn bolhoeden, deukhoeden, hoge hoeden, strohoeden of een panama hoed. Voor vrouwen is er wat meer variatie, op sommige officiele gelegenheden is het gebruikelijk om extravagante hoeden uit de kast te toveren. De hoeden representeren dan een bepaalde status, zo een dergelijke gelegenheid is prinsjesdag. De derde dinsdag van septemberen wordt door vrouwelijke hoogwaardigheidsbekleders gezien als hoedjesdag en er word dan ook gezien als een heuze competitie. Een gouden regel is dat de koningin de meest chique hoed heeft.

Petten

Een pet was van oorsprong een kledingstuk dat vooral door boeren en arbeiders werd gedragen. De cap voorkwam dat de zon constant in de ogen scheen. Deze traditionele pet is echter bijna volledig uit het straatbeeld verdwenen en tegenwoordig draagt men meer honkbalpetten of snapbacks. Dit zijn modieuze en populaire varianten met veel verschillende kleuren en prints. Met de opkomst van het internet is het tegenwoordig heel makkelijk petten kopen in verschillende varianten en kleuren.

Mutsen

Een muts is niet alleen een andere benaming voor een suf persoon, het is ook een bedekking van het hoofd die vooral gebruikt wordt in koude tijden. De muts word vooral gebruikt om in koude tijden toch een beetje warmte op het hoofd te houden. In tegenstelling tot hoeden en petten ligt de muts niet op het hoofd maar omsluit het hoofd meer.

http://www.snapbacks.nl/