Loewiese
Image default
Mode en Kleding

Waarom een schoudertas?

Een schoudertas is een handtas of tas waaraan minstens één riem bevestigd is die lang genoeg is om over de schouder te passen. De riemen zijn meestal stevig aan de tas bevestigd. De riem is bedoeld om over de schouder te lussen, zodat de schouder de tas ondersteunt en de gebruiker hem handsfree kan dragen.

Wat een schoudertas onderscheidt van andere tassen zijn de riemen. Deze riemen kunnen dun, breed, lang of betrekkelijk kort zijn, en hun bedoeling is heel duidelijk. De riem is bedoeld om de schoudertas gemakkelijker handsfree te kunnen dragen. Riemen kunnen ook op andere soorten tassen voorkomen, maar veel andere tassen zijn ontworpen om met de hand gedragen te worden, met behulp van de binnenste elleboog, aan de pols of via andere methoden.

Er zijn veel soorten schoudertassen, en enkele van de populairste zijn cross-bodies, hobo’s, barrels en totems. Cross-body schoudertassen kunnen op de schouder gedragen worden, of ze kunnen – zoals hun naam al aangeeft – over het lichaam geslingerd worden door het hoofd van de drager tussen de riemen te steken. Een voordeel van een kruiselings gedragen schoudertas is dat ze helpt het gewicht van de tas over het lichaam te verdelen in plaats van het op één schouder te centraliseren. Dit is handig als een tas vol zit met zware materialen, zoals boeken.

Hobo tassen hebben een kenmerkende slungelige vorm. Stijlvol en trendy kunnen ze eruit zien alsof de opening van de tassen gerimpeld of ingesprongen is. Tassen in tonvorm lijken op hun naamgenoot; ze zien eruit als horizontale vaten die aan riemen bevestigd zijn. Tassen zijn alomtegenwoordig en komen in een stof die varieert van effen canvas tot leer. Hun vierkante of rechthoekige vorm en stevige riemen zijn bedoeld om allerlei voorwerpen te dragen, zoals boeken of boodschappen.