Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Leren schoenen verven

We hebben het allemaal wel: een paar schoenen dat we kochten in een opwelling maar sindsdien gewoon ongebruikt in onze schoenenkast staan. Het patroon is toch niet zo mooi als het in de winkel leek, de kleur gaat niet onder je kleren of is toch wat te opvallend naar je zin… Allemaal redenen die je kunnen weerhouden om de schoenen toch maar eens te dragen. Maar de aankoop is nog niet verloren, wat je kan doen is de schoenen verven met schoenverf.

Met schoenverf kan je je leren schoenen een ander kleurtje geven. Er is een enorm groot assortiment aan kleurtjes: de klassieke kleuren zoals zwart, bruin en grijs, alle kleuren van de regenboog en zels metallic, neon en glitter. Er is dus zeker voor iedereen wat wils. Met schoenverf kan je harde leren, zachte leren en suede schoenen verven, het werkt dus voor zowat alle ledersoorten. Met schoenverf kan je je leren schoenen een mooie kleur geven, oude schoenen weer mooi maken of een andere stijl schoen creëren. Je kan je volledig laten gaan.

Hoe wekt het dan? Voor je aan het verven gaat, is het belangrijk dat je het leer goed reinigt. Verwijder al het vuil en vetplekjes van de schoenen, dat om te vermijden dat de verf zal breken of barsten. Dan moet je de verf nog mengen, soms is het flesje goed schudden voldoende maar soms moet je het mengen in een apart schaaltje. Hierna kan het verven beginnen. Hierbij is geduld een belangrijke zaak. Neem je tijd voor het verven en doe het zorgvuldig. De verf moet in enkele lagen worden aangebracht en die lagen moeten erg dun zijn. Na elke laag moet je de verf ook voldoende tijd geven om te drogen. Wanneer het verven af is, kan je nog een beschermende laag aanbrengen om het leer langer mooi te houden en waterafstotend te maken.

https://www.leerverfshop.nl/