Loewiese
Image default
Beauty en verzorging

Volg onze medisch pedicure opleiding om een professional te worden

Wil je je inzetten voor de verzorging van voeten van klanten? Wil je klanten helpen bij het voorkomen of oplossen van voetkwalen? Dan is de super medisch pedicure opleiding voor jou. Als medisch pedicure heb je meestal een eigen praktijk, maar je kunt ook in dienst van een ziekenhuis of zorginstelling. Alles draait bij jouw werk om de verzorging van voeten; van het verwijderen van eelt of likdoorns tot het geven van een voetmassage. De medisch pedicure opleiding leert je ook specialistische behandelingen toepassen, die over het algemeen zijn gericht op het voorkomen van voetproblemen.

Medisch pedicure opleiding volgen?

Als medisch pedicure is het erg belangrijk dat je beschikt over een erg goede vakkennis. Tijdens de medisch pedicure opleiding leer je alles op het gebied van voetverzorging, gezien je tegen een groot scala van problemen tegenvalt. De opleiding bestaat uit zowel theorie als praktijk. Eén van de belangrijkste onderdelen tijdens de medisch pedicure opleiding is de risicovoet. Hierbij leer je behandelingen uitvoeren bij diabetische, reumatische, oudere, spastische en oncologische voet. Een tweede belangrijke onderdeel is het toepassen van nagelbeugeltechnieken, nagelregulatie, ortheses en druk verlichtingstechnieken met als doel het verminderen van pijn en klachten. Tijdens de opleiding worden je ook vaardigheden aangeleerd, die je in je loopbaan kunt toepassen. Enkele van deze vaardigheden zijn: ondernemerschap, klantgerichtheid, communicatieve vaardigheden, plannen en organiseren.

Welke opleiding past bij mij?

De vraag naar gespecialiseerde en goed opgeleide medische pedicures wordt steeds groter, omdat nu ook zorgverzekeraars behandelingen vergoeden voor onder andere diabetische en reumatische patiënten. De medisch pedicure opleiding leert je specifieke problemen, pijnklachten en onzuiverheden, bijvoorbeeld ingegroeide en verdikte nagel, schimmel nageltjes en diepe eeltpitten, te behandelen en op te lossen. Cosmetische pedicure dient alleen om reeds gezonde voeten mooier te maken en diepgaand te verzorgen. Heb je andere vragen over onder andere de toelatingseisen of kosten van de medisch pedicure opleiding? Dan kun je altijd gerust contact met ons opnemen.