Loewiese
Image default
Beauty en verzorging

Wat is een bath bucket?

Wat is een bath bucket?

Een Bath Bucket is in Nederland ook wel bekend onder de naam mobiele badkuip. Het is vaak een kleinere badkuip die je bijna overal kunt plaatsen. Daarnaast kun je hem ook eenvoudig naar buiten verplaatsen in de zomer. Zo gebruik je het bad waarmee je jezelf wast in de zomer als een soort van zwembad. Daarnaast draag je ook nog eens bij aan een beter milieu omdat je een stuk minder water verbruikt. Ook kun je het eventueel opbergen in een periode dat je het niet gebruikt. Je hebt echt volwaardige zitbaden die compact en opvouwbaar zijn. 

Ook zijn er opblaasbare baden, maar deze vragen natuurlijk wel wat stroom aangezien je ze op moet pompen. Voor een kind heb je ongeveer een inhoud van 50 liter nodig, waar dit bij volwassen 200 liter of meer is. Je ziet dat veel ouders het kopen voor de kinderen om ze in te baden. Vaak is dit niet langer als 4 jaar nodig en zolang gaan ze ook zeker wel mee. De afmetingen zijn meestal het belangrijkste punt waar je op let bij de aankoop. Je hebt immers vaak maar een beperkte ruimte in de badkamer.

Waar moet je op letten?

Bij het kopen van een bath bucket let je vooral op de afmetingen en het materiaal. Je wil er lang van kunnen genieten en veel gebruik van kunnen maken. Een duurzaam materiaal is dus zeker zijn investering wel waard. Ook het gewicht is erg belangrijk. Als je hem definitief in de badkamer wil plaatsen dan maakt het niet zoveel uit, maar als je hem wil verplaatsen dan moet hij natuurlijk zo licht mogelijk zijn. Gelukkig zijn er vandaag de dag voldoende variaties, zodat het ook in iedere stijl te combineren is. Ook zijn er opvouwbare modellen die je op kunt bergen wanneer je het niet meer gebruikt.