Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Basisuitrusting camper

Wanneer je met de camper op vakantie gaat moet je goed op de hoogte zijn van de basisuitrusting. Soms is deze wettelijk verplicht en soms is het gewoon nodig om de camper functioneel te houden en soms gewoon voor het comfort. We nemen een aantal belangrijke attributen met u door die elke camper eigenlijk mee zou moeten nemen op reis. En die zeker van pas kunnen komen tijdens de reis.

Om te beginnen zijn oprijblokken onmisbaar tijdens een campervakantie. Deze zijn nodig om de camper horizontaal te kunnen parkeren en kunnen ook erg goed van pas komen om de camper waterpas te zetten op ongelijke ondergrond. Een sleepkabel en een startkabel zijn ook geen overbodige luxe. Zeker wanneer je naar afgelegen gebieden gaat is het zeer aan te raden om deze mee te nemen. En hoewel er in de meeste campers standaard een aanwezig is, noemen we hem toch maar even voor de zeker: de gereedschapskoffer. Uitgerust met een basisset sleutels, tangen, schroevendraaiers en tirewraps.

Neem voor de zekerheid ook wegenkaarten mee van de gebieden die je gaat bezoeken. Een navigatiesysteem is natuurlijk ideaal, maar soms niet altijd even betrouwbaar. Elektronica is en blijft kwetsbaar, dus wees op het ergste voorbereid. Ook niet te vergeten: de veiligheidseisen. Deze zijn in veel landen in Europa wettelijk verplicht en daarbij kunnen ze ook gewoon heel goed van pas komen. Hierbij moet je denken aan veiligheidshesjes, een gevarendriehoek, een brandblusser en natuurlijk een EHB0-koffer. Andere handige dingen zijn een krik en reserveband, een waterslang, jerrycan met reservebrandstof en de voertuigdocumenten.

Als je je camper echt goed wilt uitrusten laat je voor vertrek ook nog even een Vanzwitserland of een camera van Zwitserland installeren, als je die nog niet had. Op smalle Zuid-Europese weggetjes kan deze zeer goed van pas komen, evenals bij het inparkeren.

http://vanzwitserland.nl