Loewiese
Image default
Zakelijk

Wat doet een coach?

Als je doet wat je altijd deed, blijf je krijgen wat je altijd kreeg

Een simpele zin die helaas maar al te vaak van toepassing is. Van nature verandert een mens niet graag. Vasthouden aan vertrouwde patronen heeft dan ook onze voorkeur.

Of het nu privé is of op het werk, er komt vaak een moment in iemands leven dat het zinvol is om stil te staan bij hoe je de dingen doet. Vooral als je het idee hebt ‘vast te zitten’ of pijn ervaart. Van hieruit ontstaat de wens om het anders te gaan doen. Een goed gesprek met jezelf of met een vriend(in) of collega wil soms wel helpen om weer verder te komen, maar helaas blijkt dit vaak maar een tijdelijke oplossing.

Schakel de coach in!

Herken jij jezelf hierin? Dan is het de overweging waard om een coach in te schakelen.  Als je wilt veranderen en naar jezelf door een andere bril wilt kijken, kan een coach je hier in begeleiden. Behalve een ervaren coach is hij/zij ook een mens met een positieve en lerende levensinstelling. Of de coach je nu in de persoonlijke of in de werksituatie ondersteunt, als coach staat hij of zij helemaal open voor jouw situatie. Een coach heeft veelal uiteenlopende NLP technieken bestudeerd en maakt vaak gebruik van de nieuwste veranderingsmethoden waarmee maatwerk geleverd kan worden voor elke vraag. Het moet voor een coach een uitdaging zijn om mensen te coachen. Met passie voor het vak en het vermogen om zaken snel te signaleren moet de coach adequaat door dringen tot de kern van het probleem. Het resultaat is een effectieve en efficiënte aanpak waarover zowel cliënten als zakelijke opdrachtgevers met tevredenheid spreken.

Individueel of zakelijk

Afhankelijk van de situatie en wie de vraag stelt begeleidt een coach zowel personal als business coachingstrajecten. Een personal coachingstraject kan vooral persoonlijk resultaat opleveren op een werkplek of thuis en maakt dat je denken en doen effectiever worden zodat je wel krijgt wat je wenst. Een business coachingstraject draagt bij aan ‘the flow’ op de werkvloer met meer begrip voor de werknemers onder elkaar, de relatie tussen medewerker en leidinggevende, en voor de persoon in kwestie zelf.

Tijd voor actie

Wil je het anders op de werkvloer? Een try-out of workshop behoort altijd tot de mogelijkheden en kan een eye-opener zijn voor wat een coach voor jullie bedrijf kan betekenen.

Steeds meer bedrijven kiezen er tegenwoordig bewust voor om ‘problemen’ op de werkvloer te zien als uitdagingen. Als NLP coach laat een coach de mensen hier op deze manier naar kijken. Zo haalt de coach ik het beste bij de werknemer(s) boven en haal jij het beste voor je bedrijf binnen. Tijd voor actie dus!

Voorbeelden van coachingstrajecten zijn:

Loopbaan coaching

Re-integratie

Outplacement

Coachend leidinggeven

Persoonlijke ontwikkeling

 

https://www.outplacementbureau.nl