Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Dromen van een goudgele kap? Transformeer het pannendak in een rietdak!

Al jaren woon je in een woning met een pannendak en daar ben je helemaal tevreden mee. Desondanks heb jij altijd al een verlangen gehad om in een gerenoveerde boerderij te wonen met een grote tuin en rietdak. Hoewel je nu wel over een groot oppervlak aan betuining beschikt, zou je erg graag ooit nog eens de droom van de gerenoveerde boerderij waar willen maken. Wie wil er nou niet onder zo’n goudgele kap wonen, die in zon staat te stralen na een flinke regenbui? Je ging op zoek naar mogelijkheden in rietendaken en ontdekte zo dat het mogelijk is om het dak een metamorfose te laten ondergaan. Van den Bergh Rietdekkers weten namelijk precies hoe je een standaard pannendak transformeert in stralende goudgele, rieten kap.

Vereisten voor een rietdak

Hoewel het mogelijk is om pannendaken om te toveren in rietdaken, zijn er een aantal voorwaarden waaraan het dak moet voldoen. Zo is de ideale hellingshoek voor een rietdak 45 graden, omdat regenwater op die manier snel en eenvoudig van het dak kan rollen. Wanneer het dak namelijk aanzienlijk platter is, wordt de kans groter dat het water op het dak blijft liggen en de afvoering van het water verhinderd wordt. Een tweede punt van aandacht is licht en lucht, waarvan er voldoende aanwezig moet zijn. De aanwezigheid van wind en zonlicht draagt bij aan het afvoeringsproces van het regenwater, zodat het dak hier geen schade aan oploopt. Tot slot is het van belang dat het rietdak regelmatig onderhouden wordt. Ook daar bieden de rietdekkers van rietdekkersbedrijf Van den Bergh mogelijkheden in, dus aarzel zeker niet om een kijkje op de website te nemen van het rietdekkersbedrijf.

Contact opnemen met Van den Bergh Rietdekkers?

De experts van Van den Bergh Rietdekkers beantwoorden met passie alle vragen die je hebt, dus kijk vooral op de website voor meer informatie of neem contact op!

https://www.rietwerk.nl/