Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Duurzaam energie opwekken

Tijden veranderen en duurzaamheid wordt steeds belangrijker in Nederland, en ook in de rest van de wereld. We moeten met zijn allen op zoek naar duurzame manieren om energie op te wekken. Dit doen we zodat we in de toekomst ook nog genoeg energie hebben om het licht aan te zetten en om onze huizen te verwarmen. Dit alles doen we natuurlijk om de aarde en het milieu zo min mogelijk te beschadigen, want de menselijke ecologische voetafdruk is onderhand al groot genoeg. 

Onder de nieuwe energy systems om duurzaam energie op te wekken, zijn zonnepanelen een goede optie. Deze zonnepanelen laat je op je dak installeren en vervolgens kun je je eigen energie opwekken. Die zon schijnt toch wel! Veel mensen denken dat het heel erg duur is om zonnepanelen te hebben, maar dit is niet waar. De aankoop en het installeren kosten even wat geld, maar het is een investering. Denk eens even terug aan de energierekening die je altijd betaald. De energiebelasting is aan het stijgen, wat je veel geld zou kosten, maar niet als je overstapt op zonnepanelen, want dan betaal je geen energiebelasting. 

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt. De eerste is ‘polykristallijne zonnepanelen’. Deze panelen bevatten zonnecellen die opgebouwd zijn uit grove kristallen. Deze kristallen geven een blauw effect aan de panelen. Als je genoeg ruimte hebt, kun je deze soort het beste kiezen, want ze geven een goed rendement en ze zijn niet te duur. Een andere soort is ‘monokristallijne zonnepanelen’. Deze panelen zijn zwart, dit komt door de geordende elektroden die erin zitten. Deze panelen zijn duurder per Wp, maar hebben wel een hogere opbrengst per m2. Je hebt dus minder m2 aan panelen nodig om stroom op te wekken. Veel mensen vinden deze soort mooier op hun huis, vanwege de zwarte kleur en opzichte van de blauwe kleur van de polykristallijne zonnepanelen. Dit zijn de twee bekendste soorten zonnepanelen waar je uit kunt kiezen. 

http://www.wijsmanduurzaam.nl