Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Online vindbaarheid verbeteren

Het hebben van alleen een website is in deze tijd niet meer voldoende. Het komt zelfs nog regelmatig voor dat bepaalde (kleine)bedrijven nog helemaal niet online vindbaar zijn. Dit is in een wereld als deze natuurlijk niet meer voor te stellen. Bijna ieder bedrijf is online vindbaar, echter is de ene wat makkelijker te vinden dan de ander. En die online vindbaarheid is juist zo belangrijk. Stel je biedt een bepaalde dienst of product aan, je vult dat in op google, maar je bedrijf is niet te vinden in de zoekresultaten. Dan kan je er eigenlijk van uit gaan dat je een hele hoop klandizie mist. Consumenten die zoeken naar een specifieke dienst of product zullen eigenlijk al niet naar pagina twee gaan in de zoekmachine waarin zij zoeken. Wanneer je dan pas na de honderdste pagina genoteerd staat, kan je ervan uit gaan dat je op andere termen waarschijnlijk ook slecht te vinden bent.

In een wereld waarin iedereen, consument of niet, altijd alles opzoekt binnen de zoekmachines is het zeer van belang voor je bedrijf of onderneming om goed gevonden te worden binnen deze zoekmachines. Om je vindbaarheid te vergroten kunnen er meerdere dingen gedaan worden. De ‘normale’ marketing werkt niet op het web en je zal dan ook aan online marketing moeten gaan doen. Kort gezegd kan dit op twee manieren, SEO en SEA. SEO staat voor search engine optimization, SEA staat voor search engine advertising. Het verschil in beiden is het organische zoekverkeer. Allereerst SEA, het advertentie gedeelte daar zit het in, de adwords campagne. Doormiddel van betaling wordt je bovenaan geplaatst op bepaalde zoekwoorden, dit is ook maar voor een bepaalde tijd. En die tijd ligt dan weer aan het budget dat je er voor vrij hebt gemaakt. Wanneer je praat over SEO dan gaat het om het naar boven brengen van de site bij bepaalde zoekwoorden. Het laatste is relatief goedkoper, maar kost wel enige tijd. Het is natuurlijk van belang dat je op relevante zoekwoorden wordt gevonden. Vaak is daarin een aardige concurrentie en is het dus niet zomaar even gedaan. Het is daarom raadzaam om dit een aantal maanden vol te houden zodat je ook voor een langere tijd de plaats behoud waar je het prima vindt.

Je kunt de online marketing zelf uitvoeren, maar het is erg tijdrovend. Vele bedrijven kiezen er daarom voor om de online marketing uit te besteden. Zo hoeven zij er zelf niet aan te zitten en wordt het uitgevoerd door professionals.

 

http://www.economy.nl/