Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Hulpmiddelen voor ouderen

De oudere generatie maakt tegenwoordig steeds meer gebruik van hulpmiddelen. Dit is ook niet zo gek, aangezien sommige activiteiten steeds lastiger worden om uit te voeren. Naast het gebruik van een trapstoel heb je ook veel andere hulpmiddelen wat in een woning geïnstalleerd kan worden. Veel van deze hulpmiddelen is valt dan  ook makkelijk zelf te installeren. De wooninrichting een gewoontes zijn vaak heel belangrijk voor ouderen aangezien ze er veel van hun tijd in besteden. Daarom is vallen vaak erg lastig om te realiseren en is vaak de meest voorkomende oorzaak is om hulpmiddelen in te schakelen om valpreventie ouderen te verminderen. In dit artikel lees je een aantal hulpmiddelen om letsel bij de oudere generatie te voorkomen.

 

De eerste tip begint al gelijk bij de voordeur. Bij sommige huizen is er namelijk spraken van een enorme drempel voor de deur. Zo is het een aanrader om dit zo veel mogelijk te verlagen of een opstapje te maken, waardoor het makkelijker wordt om naar binnen te treden. Wel komen hierbij een aantal zaken bij kijken, zoals een antislip of een stevig vastzittende trapleuning.

 

Ten tweede is het een aanrader om alle kabels en bekleding vast of af te plakken te in het huis. Zo is het vaak zo dat het zicht verminderd van deze ouderen waardoor een kabel snel valt te overzien. Dit resulteert in ongevallen en dat wil je natuurlijk niet.

 

Verder is het handig om een traplift te installeren. Zo is het vaak erg vermoeiend om een trap op of af te lopen. Met zo’n lift kan je dit voorkomen aangezien de lift via een zware balk met een stoel omhoog en beneden gaat. Echter duurt het vaak wel lang voordat de lift van de boven etage naar beneden gaat. Dus enige geduld wordt wel gevraagd.

 

Tot slot is het handig om in je badkamer een en andere te veranderen. Zo kan je met een body dryer veel moeite in afdrogen verminderen en hoef je alleen te staan om jezelf af te drogen.

https://lavicta.nl/