Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Nokvorstreparaties van hoge kwaliteit

De punt van het dak heet een nokvorst. Deze punt wordt ook bekleed met andere pannen dan de rest van het dak, omdat hij de punt moet afschermen. De nokvorsten worden echter vaker en heftiger blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden, omdat de punt boven de rest van het huis uitsteekt. Het gevolg is dan ook dat de dakpannen op de punt van het dak regelmatig onderhouden en vervangen moeten worden, zodat het weer bestendig is tegen weer en wind. Andere problemen met de nokvorst kunnen ook optreden, wanneer jouw huis voor de jaren ’90 gebouwd is. In die tijd bestond er namelijk nog geen flexibel dakmortel, waardoor dakpannen met cement vastgemetseld werden. Hierdoor kunnen de dakpannen zich niet aanpassen aan diverse weersomstandigheden, wat tot ernstige schade kan leiden. Denk jij een probleem te hebben met betrekking tot de nokvorst? Neem dan snel contact op met dakbeheer Hermans of lees hieronder verder.

Cement of flexibel dakmortel?

Daken van oude huizen worden gekenmerkt door het feit dat de dakpannen vastgemetseld zijn aan het dak zelf. Wanneer de dakpannen dus blootgesteld worden aan allerlei weersomstandigheden, kunnen de dakpannen niet makkelijk meebewegen. Dit kan tot gevolg hebben dat dakpannen splijten, er scheuren ontstaan in het dak of nokvorsten los gaan liggen. Lekkage komt in dat geval direct om de hoek kijken, terwijl je dat juist wil voorkomen.

Als cement niet de oplossing is, wat dan wel? Het antwoord op die vraag is flexibel dakmortel. Dit is een materiaal dat ervoor zorgt dat dakpannen wél mee kunnen bewegen wanneer het hard waait, hevig regent en er vervolgens een felle zon schijnt. Door de hoge mate van flexibiliteit is het materiaal zeer elastisch en zullen scheuren en splijtingen voorkomen worden.

Gratis dakinspectie

Vrees jij dat jouw dakpannen vastgemetseld zijn en aarzel je nu over de staat van het dak? Maak dan snel een afspraak voor een gratis dakinspectie van Dakbeheer Hermans en laat de dakdekkers het oplossen!

https://www.economy.nl