Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Tanden en kiezen

Je weet waarschijnlijk half niet hoe belangrijk tanden en kiezen zijn die je in je lichaam hebt. Zonder je tanden en kiezen kan je niet het voedsel verteren wat je dagelijks eet en zal je eigenlijk alleen maar vloeibaar voedsel kunnen eten. Maar niet alleen het hebben van tanden en kiezen is belangrijk, de stand van deze is ook zeer van belang. Staan je tanden namelijk niet goed recht dan kan je problemen ervaren met het vermalen van eten. Dit kan niet alleen vervelend zijn tijdens het vermalen van het eten maar het kan ook nog eens zeer pijnlijk zijn. Het kan tijdens het eten pijnlijk zijn maar ook zeker wanneer er niet gekauwd wordt. Daarnaast kan het ook nog eens zo zijn dat de gehele boven of onder kaak niet juist staat. Wat er dan gedaan kan worden is een kaakcorrectie.

Bij een kaakcorrectie kunnen er verschillende dingen worden gedaan. In eerste instantie wordt er gekeken of men er goed aan doet om een orthodontist in te schakelen en een beugel volwassene toe te passen. Mocht dit niet hetgeen zijn wat het probleem zal verhelpen dan wordt er gekeken of er een verplaatsing van de bovenkaak, een verplaatsing van de onderkaak of een verplaatsing van beiden kaken kan worden gedaan. Meestal zal de kaak naar achteren worden gezet. Uiteraard zal er voorafgaand aan de operatie het een en ander worden besproken, hoe gaat het in zijn werk, welke methode zal de arts toepassen en hoe gaat de na zorg.

Het is slim om van tevoren de informatie door te lezen zodat je weet waar je aan toe bent en wat er uiteindelijk wordt gedaan. Op deze manier ben je al goed voorgelicht en kan je vragen stellen mochten er toch nog onduidelijkheden zijn. Lees je geen voorlichtingsmateriaal dan kan het zo zijn dat de informatie die je over je heen krijgt zodanig veel is dat je geen vragen weet te stellen.

http://www.orfeokliniek.nl/