Loewiese
Image default
Bedrijven

De sluipende crash van Bitcoin

 

Wat eens in waarde de grootste cryptomunt was, zakte deze week onder het niveau van 30.000 dollar. Echter, herstelde dit tot bijna 33.000 dollar. Alhoewel dit niks vergeleken is met de koerspiek van 65.000 dollar, want in April plaatsvond. De bitcoin is in enkele maanden in waarde gehalveerd. Dit is zwaar voor velen, ook andere cryptomunten zijn zeer gedaald. Dat vele mensen veel geld hebben verloren is een ware feit. 

Ook andere cryptomunten hebben het zwaar 

Ook ethereum en de pas opgeblazen dogecoin verliezen hun waarde enorm. 

In China is er een verbod opgelegd op het minen van digitale munten. In de provincies waar het verboden is om cryptocurrencies te delven zijn er veel producenten van cryptomunten te vinden. Hier is namelijk een groot aanbod van goedkope stroom uit waterkrachtcentrales, en het minen van munten kost veel energie.

Verboden voor energiebedrijven om stroom te leveren

Lokale autoriteiten hebben deze energiebedrijven opdracht gegeven om te stoppen met het leveren van energie aan minders van digitale munten. China delft ongeveer driekwart van alle cryptomunten in de wereld. En de regio die nu een ban heeft is een zeer belangrijk gebied hiervoor. Volgens China worden cryptomunten vaak gebruikt voor het witwassen van geld, wapensmokkel, drugshandel en zwarte handel.

Massale verliezen op de cryptomarkt

Ook werden er uitspraken gedaan door topbeleggers zoals Michael Burry dat hij mensen waarschuwt voor ‘’massale verliezen’’ op de cryptomarkt. Hij zegt dat er een sprake is van een enorme zeepbel op financiële markten. De verhouding tussen de eigen inleg en geleegd geld bij een belegging is zeer belangrijk. Als je niks weet over de hoeveelheid geld dat is geleed waarmee er gewerkt wordt in de crypto markt heb je niet echt een goed beeld over wat er speelt bij crypto.