Loewiese
Image default
Bedrijven

Dichter bij de natuur met deze stappen

In dit digitale tijdperk raken we allemaal steeds verder verwijderd van de natuur. Zonder natuur zouden we echter niet bestaan. Daarom is het goed om af en toe terug te gaan naar het groen. Back to the basics!

Ga naar buiten

Terug naar je natuur gaan is niet moeilijk. Met een wandeling ben je al goed op weg. Hoewel een stadswandeling ontzettend leuk kan zijn, moet je de stad in dit geval toch echt een beetje proberen te vermijden. Een wandeling door een bosrijk gebied is perfect. Luister naar de geluiden om je heen, zoals de vogeltjes die fluiten en takken en bladeren die kraken bij elke stap. Wil je een stapje verder gaan dan kun je ook gaan gronden. Gronden wordt ook wel aarden genoemd en betekent eigenlijk niet meer dan met je blote voeten contact maken met de aarde. Wanneer je dit eens wil uitproberen is een uitstapje naar een blotevoetenpad een echte aanrader!

Begin een moestuin

Voeding heeft natuurlijk ontzettend veel te maken met de natuur. Het voedsel dat je in de supermarkt koopt is echter steeds verder verwijdert van Moeder Natuur. Tegenwoordig weten veel kinderen het verschil tussen boerenkool en andijvie niet te benoemen. Ook op de vraag waar een paprika vandaan komt moet je niet al te veel juiste antwoorden verwachten. Het aanleggen van een moestuin is zowel voor kinderen als voor volwassenen ontzettend leerzaam. Daarnaast is het ook ontzettend leuk om te kijken hoe groente en fruit groeit. Het eten van de uiteindelijke oogst is een beloning voor de goede verzorging.

Fruit plukken

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om alle soorten fruit en groenten in jouw eigen tuin te verbouwen. Gelukkig kun je tegenwoordig fruit plukken. Door heel Nederland liggen namelijk verschillende pluktuinen waar je zelf kunt gaan fruit plukken. Dit werkt als volgt. Bij deze pluktuinen krijg je een doosje en dan mag je vervolgens zelf fruit gaan plukken. Het geplukte fruit wordt vervolgens gewogen en hierna reken je af. Zelf fruit plukken is een ontzettende leuke en leerzame manier om dichter bij de natuur te komen.

Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen

Bij de lente hoort natuurlijk de grote lente schoonmaak. Niets is zo lekker als een huis dat helemaal opgeruimd en schoon is. Wanneer het zonnetje dan begint te schijnen kun jij lekker, met de benen omhoog en een cocktail in de hand, genieten van het prachtige weer. Schoonmaakmiddelen uit de supermarkt laten vaak veel chemische sporen achter. Gelukkig kun je schoonmaakmiddelen ook heel makkelijk zelf maken. Met een paar natuurlijke ingrediënten maak je zelf allesreiniger, wasmiddel, afwasmiddel, anti-kalk en ontvettingsmiddel. Het voordeel van zelf schoonmaakmiddelen maken is dat dit in verhouding vaak ook een stuk goedkoper is. Niet alleen goed voor het milieu, maar dus ook voor jouw beurs.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/pluktuinen-nederland-zelf-fruit-plukken/