Loewiese
Image default
Bedrijven

Hoe gaat een crematie Ede?

Een crematie Ede is de overledene samen met de kist in een oven verbranden, ook wel bekend als verassing. Hier moeten wel wat dingen voor geregeld worden, en al vaak binnen een korte tijd. Meestal heb je hier maar een paar dagen voor, en je wilt natuurlijk niet dat je dingen over het hoofd ziet. Daarom kan je bij Weerdenhove terecht, waar je hulp kunt krijgen met het regelen van zowel de uitvaart als de crematie. Beiden wordt in Ede gedaan, zo hoef je niet van de ene locatie naar de andere toe.

Wanneer mag een crematie plaatsvinden?

Cremeren mag in principe vanaf 36 uur na het overlijden al. Dit is wel vrij snel, maar het mag ook weer niet al te lang duren. Je krijgt maximaal 6 werkdagen om de crematie te regelen na het overlijden van de persoon. In deze dagen kan je alles regelen wat er nodig is om de uitvaart en crematie te regelen. Mocht je juist eerder dan deze 36 uur iemand willen laten cremeren, of juist later dan de 6 werkdagen, dan heb je toestemming nodig van de burgemeester. Bij het vervroegen van de crematie is ook toestemming nodig van de officier van justitie.

Waar kan de herdenkingsdienst?

Een herdenkingsdienst voor de overledene hoeft niet altijd in het crematorium zelf plaats te vinden. Het kan ook op andere plekken, zoals thuis, in de natuur of op een andere plek waar de overledene graag kwam. Natuurlijk moet dit wel in overleg met de plek zelf als het bijvoorbeeld een dierentuin is of een theater. De invulling hiervan kan wel zo veel mogelijk naar wens gebeuren. Dat kan gaan over de sprekers, de muziek, de bloemen en of je de kist wel of niet open laat tijdens de herdenkingsdienst. Na de dienst mogen de bloemen meegenomen worden, maar ze kunnen ook worden achtergelaten in het crematorium.