Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Sport en compressiekousen

Een compressiekous is niet alleen voor oudere die niet meer capabel zijn om zich zelf normaal voort te bewegen. De compressiekous heeft ook voor jongeren veel voordelen. Zo ondersteunt de compressiekous de bloedsomloop wat zorgt voor betere prestaties in bijvoorbeeld de sport. De compressiekousen zijn dus niet zomaar kousen want de compressiekous heeft wel degelijk een functie die jou helpt. Als hardloper is de compressiekous een goed hulpmiddel om je prestaties te verbeteren. Wil je weten hoe het precies werkt? Lees deze blog dan verder.

Als fanatieke hardloper wil je keer op keer je tijden verbeteren. Het is een strijd met jezelf om een betere versie van je zelf te zijn. Vaak als je alles geeft kun je last krijgen van je kuiten. Dit komt, omdat je kuitspier zuurstof en bloed tegen de zwaartekracht in omhoog moeten pompen. Als de kuit overbelast raakt kan dit zorgen voor kuitkrampen. Om dus langer een sneller tempo vol te houden kun je gebruik maken van compressiekousen. De kousen zorgen ervoor dat het zuurstof goed vervoert, wordt naar de rest van de spieren. Daarnaast helpen de kousen met het vervoeren van afvalstoffen. De kous neemt een gedoseerde druk van het been af wat dus zorgt voor een betere bloedcirculatie. De kousen zien er misschien niet al te mooi uit maar dat zal jou niks moeten uitmaken, omdat jij straks als eerste over de finish zal gaan.

Naast de bevordering tijdens het sporten biedt de compressie kous nog een tal van andere voordelen. Zo heb je de dag na het hardlopen bijna tot geen spierpijn waardoor je snel weer kan beginnen aan een nieuwe training. Op de lange termijn kan je dus vaker trainen waardoor je gegarandeerd een betere conditie zal krijgen. De kousen zijn niet alleen te gebruiken bij het  hardlopen, maar ook bij andere sporten zoals het fietsen of fitnessen.

https://www.lymphedivas.eu/