Loewiese
Image default
Shopping / Clothing

Hoe maak je een QR code?

QR codes zie je tegenwoordig overal. In advertenties, vacatures en folders. Maar ook op producten zie je bijna altijd een QR code staan. Hoe werkt dat nou precies en hoe maak je zo’n code? Een QR code is in principe gewoon een barcode maar dan iets geavanceerder. De betekenis van QR is Quick Response. De ontwikkelaar van de code kan bepalen wat de scanner van de code te zien krijgt. Het toont veel gelijkenissen met een internet URL die je naar een domein stuurt als je het aanklikt. Zo werkt zo’n code ook, behalve dan dat je het aan moet klikken. Je scant de code en ziet meteen de informatie waar je naar zocht (als het goed is).

Wat je nodig hebt om een QR code te maken is computer met aangesloten printer, een QR code generator (die kun je gewoon downloaden) en een internetlink. Als je generator opent moet je de toepassing (URL bijv.), de inhoud (link naar video of website bijv.) en een formaat (jpg) kiezen. Vervolgens kan je de code genereren en de code verschijnt. De code is vierkant en zwart/wit. Je kunt hem gewoon opslaan als plaatje en daarna maak je er een printje van. Zo simpel is het! Vervolgens kan je hem gaan scannen. Dit gaat het makkelijkst met een tablet of smartphone. Je download een QR scanner uit de app store en kan je kan je code al scannen. Behalve een informatieve tekst kun je ook nog filmpjes koppelen aan de QR code. Genoeg mogelijkheden dus.

Maar ben je bijvoorbeeld eigenaar van een winkel en wil je de QR code op je producten geprint hebben, dan zal je een professionele QR code printer moeten hebben. KBA Metronic is een bedrijf dat veel expertise op het gebied van allerlei soorten printers en coderingen.

http://www.kba-metronic.com/